Maldonado wil punten bij Formule 1-debuut

Jeffrey

Coureur Pastor Maldonado is klaar met testen. De rijder uit Venezuela blikt vooruit op de Grand Prix van Australië, dit over twee weken plaatsvindt.

"Dit wordt een erg spannende tijd voor mij", aldus Maldonado. "Ik race al heel wat jaren, maar hier heb ik al die tijd naartoe gewerkt. Het zal een apart gevoel zijn om straks op de grid te staan. Mijn doel voor Melbourne is om aan de finish te komen. En als alles goed gaat, moet het ook mogelijk zijn om punten te scoren."

"Helaas hadden we tijdens de eerste testdag een KERS-probleem, waardoor we veel tijd verloren en maar twee korte runs konden doen. Maar goed, het is beter om deze problemen nu te hebben dan straks tijdens een raceweekend."

Extra druk voor zijn debuut in de Formule 1 voelt hij niet. "Ik doe gewoon mijn best om zoveel mogelijk te leren en zo goed mogelijk werk te leveren voor mijn team. Het is nog even afwachten wat er precies mogelijk zal zijn met de nieuwe auto, maar voor mijn gevoel ben ik klaar voor de start van het seizoen. Het is erg speciaal om zoveel steun te krijgen vanuit Venezuela. Maar met mijn gedachten ben ik vooral bij mijn werk."