11-jarig meisje slimmer dan Einstein en Bill Gates

Djeez

Victoria Cowie heeft alles in zich om een briljante wetenschapper te worden. Het 11-jarige Britse meisje heeft nu al een IQ van 162. En dat is 2 punten meer dan Albert Einstein en Bill Gates.

"We konden het niet geloven", vertelt haar moeder, die samen met haar man een adviesbureau voor gezondheid en veiligheid runt. "Enkele weken geleden heeft ze een test ondergaan. Toen we online de score vergeleken, bleek deze hoger te zijn dan die van Einstein. We zijn enorm trots."

Victoria's IQ geeft haar een vrijbrief om lid te worden van Mensa, de club voor intelligente mensen. Haar IQ is zelfs hoger dan dat van Bill Gates en Stephen Hawking, die allebei een score van 160 hebben behaald. Albert Einstein heeft overigens nooit een intelligentietest ondergaan. Wetenschappers hebben echter na lang onderzoeken zijn score op 160 bepaald.

Victoria heeft aanbiedingen van vier topscholen ontvangen waar ze zo mag gaan studeren. Het meisje, dat niet alleen graag leert maar ook toneelspeelt en voetbalt, wil trouwens dierenarts worden.