Pérez: "We moeten realistisch zijn"

Peterselieman

Sergio Pérez reed gisteren met de Sauber C30 tijdens de testweek in Barcelona met 1.21,761 verrassend de snelste tijd. De Mexicaan is er blij mee, maar beseft tegelijkertijd dat de tijden die in de testsessies gereden worden niets zeggen over de daadwerkelijke krachtsverhoudingen in de Formule 1.

"We moeten realistisch zijn," zei de Pérez tegen Autosport. Hij weet dat een zege er gewoon niet in zit. "Dat gaat niet gebeuren. We moeten gewoon hard blijven werken en de auto goed doorontwikkelen, dan zien we straks in Melbourne wel waar we staan."

De Mexicaan debuteert dit seizoen in de Formule 1 en hij verwacht dat alles nog een stuk beter kan dan hij tot nu toe heeft laten zien. "Het kan altijd beter, zowel wat de auto als mijzelf betreft. Hoeveel rek er nog in zit, weet ik niet, maar we kunnen zeker nog progressie maken. Iedereen werkt z'n eigen testprogramma's af en wij richten ons ook alleen maar op onszelf, dus ik heb geen idee waar we staan."

Pérez staat te trappelen om over twee weken in Australië het seizoen aan te gaan vangen. "Het testen begint me nu wel een beetje te vervelen, dus ik erg veel zin in het eerste raceweekend en om mijn carrière daadwerkelijk te beginnen."