Preud'homme: "Dit is niet iets wat je elke dag gebeurt"

Olga Kroeders

Michel Preud'homme moest zich na afloop van het Europa League-duel tussen FC Twente en Zenit Sint-Petersburg even in de ogen wrijven. Na een mooie avond in de Grolsch Veste stond 3-0 op het scorebord door twee kopdoelpunten van Luuk de Jong, terwijl Denny Landzaat tussendoor ook nog een duit in het zakje deed.

"Dit is niet iets wat elke dag gebeurt. Een geweldige uitslag tegen een grote tegenstander", aldus Preud'homme tegenover het Algemeen Dagblad.

Vooraf zei de Belg dat FC Twente een perfecte wedstrijd moest spelen om een kans te maken. "Ik blijf achter mijn woorden staan. Zenit is een schitterende ploeg, dat hebben we vanavond bij vlagen kunnen zien. Op sommige momenten zat het mee voor ons, maar geluk? Nee, als je keeper vier prachtige reddingen verricht is dat geen geluk, maar kwaliteit."

Vooral na de rust speelde FC Twente zoals Preud'homme dat wilde zien. "In de eerste fase hebben we de tegenstander nog wat te veel ruimte gegeven. Onze openingstreffer was toch een soort van breekpunt. Misschien was 3-0 gezien het spelbeeld iets te veel van het goede. Maar ik vond onze zege zonder meer verdiend."