De Boer: "Soms wil die bal er domweg niet in"

Olga Kroeders

Ajax kreeg gisteravond een lesje in effectiviteit van Spartak Moskou. De Russen stonden 90 minuten lang onder de druk, maar scoorden wel: 0-1.

Siem de Jong stond in de spits, maar wist evenals de rest van de ploeg maar niet te scoren tegen de sterk keepende Andriy Dykan. Mounir El Hamdaoui werd om die reden node gemist. "Op sommige momenten hadden we hem vandaag best kunnen gebruiken", erkende Frank de Boer na afloop. "Maar nogmaals, we hebben ook de beste wedstrijd onder mijn leiding gevoetbald."

"Ik ben tevreden over Siem", vervolgt de trainer. "De bal wilde er gewoon niet in. Achteraf gezien is het altijd makkelijk praten. Dan kan je zeggen dat we een spits misten. Maar volgens mij heeft niet alleen Siem mogelijkheden gehad. Demy de Zeeuw had ook kunnen scoren. En hij was niet de enige."

Spartak Moskou kwam in negentig minuten slechts tot drie doelpogingen. Dat was voldoende voor een prima treffer van spelmaker Alex, die na een klein uur spelen raak schoot. Ajax kwam tot twintig doelpogingen. De Boer: "En ik heb twaalf kansen geteld. Normaal gesproken is dat voldoende voor de zege maar soms niet. Ik kan me herinneren dat ik op die manier ook eens als voetballer van Ajax in de Meer van FC Twente heb verloren. Soms wil die bal er domweg niet in."