Van Persie fit voor FA Cup-topper tegen United

Olga Kroeders

Robin van Persie kan komend weekeinde in actie komen voor Arsenal. De spits is na zijn bliksemsnelle rentree helemaal fit.

Van Persie maakte dinsdag verrassend zijn opwachting in het Champions League-duel met Barcelona. Dit ondanks het feit dat Arsène Wenger geen rekening hield met de snelle terugkeer van de Nederlander, die echter niet lang kon genieten. In de tweede helft pakte hij bij een stand van 1-1 een discutabele tweede gele kaart, waarna Barça uitliep naar een 3-1 zege.

Het fysiek malheur van de Oranje-international lijkt achter hem te liggen. Wenger kan derhalve ook in het FA Cup-duel met Manchester United een beroep doen op Van Persie. Wenger vertelde dat de spits geen terugslag heeft van zijn optreden in Camp Nou. "Hij is zaterdag beschikbaar", aldus de manager in de Engelse media.

Cesc Fabregas, die dinsdag evenmin het einde van de wedstrijd haalde, is niet inzetbaar. "Hij heeft weer last van zijn hamstrings en is er misschien de komende twee wedstrijden niet bij. Hij is flink teleurgesteld, omdat het een probleem aan het worden is de hamstringklachten achter zich te laten." Wenger kampt met de nodige hoofdbrekens in de aanloop naar de topper in de FA Cup. Behalve Fabregas ontbreken Theo Walcott, Thomas Vermaelen en Alexandre Song.