HSV mist geblesseerde Mathijsen in München

Peterselieman

Joris Mathijsen mist zaterdag het duel met Bayern München. De centrumverdediger van Hamburger SV kampt met knieklachten en krijgt rust van trainer Armin Veh. Het is niet duidelijk wanneer de Brabander weer inzetbaar is. De Oranje-international wordt in de Allianz Arena vervangen door Heiko Westermann.

"Het heeft geen zin. Hij heeft de afgelopen duels al op zijn tanden moeten bijten en zich in dienst van de ploeg gesteld", verklaart Veh zijn beslissing op de website. "Dat had zeker niet iedereen gedaan. Ondanks de pijn wil hij altijd spelen. Hij is een modelprof."

HSV bezet na 25 wedstrijden de zevende plek in de Bundesliga en heeft een achterstand van vijf punten op nummer vijf Bayern. Geen van beide ploegen kwam in de laatste twee duels tot winst.

De Hamburger Morgenpost meldt donderdag dat Mathijsen de club komende zomer mag verlaten. Volgens de krant zijn er intern twijfels over diens kwaliteiten. Omdat het contract van de voormalig AZ-speler doorloopt tot medio 2012, hoopt HSV nog een transfersom te krijgen voor Mathijsen.

Ook de overige Nederlanders lijken de Hamburgers komende zomer te verlaten. Ruud van Nistelrooy weigert bij te tekenen, vanwege een afgeketste overgang naar Real Madrid. Eljero Elia zit vooral op de tribune en wil weg, terwijl het contract van de langdurig geblesseerde Romeo Castelen niet meer wordt verlengd.