Terugkeer Ape Escape in juni op Playstation 3

Redactie

Na vele games voor de Playstation 2 en PSP verschijnt in juni een Ape Escape-gezelschapsspel voor de Playstation 3. Sony Computer Entertainment heeft de game, dat alleen te spelen is met een Playstation Move-controller, donderdag aangekondigd.

In de nieuwe Ape Escape wordt de aarde overvallen door een apenleger. Het is de taak van de speler om de dieren te vangen en Specter, de kwaadaardige apenleider, te verslaan. Spelers moeten onder andere aapjes vangen met een net, aapjes neerschieten met bananen en ze wegblazen met een ventilator.

Na actieve spellen als Sports Champions en Racquet Sports en quizgames TV Superstars en Buzz is Ape Escape niet het eerste gezelschapsspel voor de bewegingsgevoelige Move-controller. Hiermee lijkt Sony met de Move-controller toch de lijn te volgen die is ingezet met de Nintendo Wii.

Playstation 3-bezitters hoeven niet te klagen over gebrek aan games voor fanatieke spelers. Zo ondersteunt het eind vorige maand uitgekomen schietspel Killzone 3 zowel de traditionele besturing als de Move-controller.