Moura gecast in film van District 9 regisseur

CoJackso

Wagner Moura is gecast als hoofdrolspeler in een nieuwe sciencefictionfilm genaamd Elysium, die geregisseerd zal worden door Neill Blomkamp. Eerder was Blomkamp verantwoordelijk voor District 9, een film die zowel door critici als het publiek succesvol werd ontvangen.

Andere rollen in Elysium zijn weggelegd voor Matt Damon, Jodie Foster en Sharlto Copley. De verwachting is dat de film zich afspeelt in de nabije toekomst, in een wereld die deels vergelijkbaar is met de wereld in District 9. Verdere details over het plot zijn onbekend. Wel staat vast dat Blomkamp nu de beschikking heeft over een groter budget.

Wagner Moura vertolkt in de film de rol van leider van een ondergrondse groepering. Deze groepering is betrokken bij de mensensmokkel. Moura is bekend van zijn rol in de Braziliaanse film Tropa de Elite, een film over de rol van de politie in de straten van Rio de Janeiro. Tropa de Elite won in 2008 de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn en ook het vervolg, Tropa de Elite 2 uit 2010, ontvangt goede kritieken.

Het productieproces van Elysium moet nog gestart worden. Dit zal waarschijnlijk gebeuren in juli. De verwachting is dat de film eind 2012 in de bioscoop verschijnt.