Trulli: "Betrouwbaarheid Lotus baart zorgen"

Peterselieman

Team Lotus beleeft niet de beste testwinter in de Formule 1. Coureur Jarno Trulli heeft openlijk zijn zorgen uitgesproken over het ontbreken van de betrouwbaarheid bij de Maleisische renstal.

Vandaag bij de test in Barcelona kampte Team Lotus met versnellingsbakproblemen en een waterlek, waardoor Trulli wederom niet veel ronden kon rijden. De renstal is dan ook blij dat de Grand Prix van Bahrein afgelast is.

"Dat baart me zorgen, al hoop ik dat we alles kunnen oplossen voor we in Melbourne van start gaan," zei Trulli die ook vorig seizoen veel problemen kende. Toch is de situatie nu anders. "Vorig seizoen konden we er weinig tegen beginnen omdat de onderdelen niet door onszelf werden gebouwd. We hebben nu allerlei nieuwe dingen, maar dat brengt nieuwe problemen met zich mee, vooral op het gebied van betrouwbaarheid. Gelukkig kunnen we er dit keer wel aan werken."

De Italiaan hoopt dat het team dit seizoen aan kan pikken bij de middenmoot. "Ik hoop dat we mee kunnen doen, maar de ene middenmoter is sterker dan de andere. Zo denk ik niet dat we kunnen wedijveren met Toro Rosso en ook McLaren ligt op ons voor, maar wie weet dat we de strijd aangaan met Sauber en Force India."