Crouch ziet de Spurs in de CL-finale komen

Olga Kroeders

Tottenham Hotspur is bezig aan een historische clubprestatie. Nooit eerder kwam het uit in de Champions League en nu is het nog maar twee tegenstanders verwijderd van de finale.

Peter Crouch, die de 0-1 in Milaan maakte waardoor de Spurs uiteindelijk doorstomen naar de kwartfinale, gelooft in een finaleplek voor de Londense club. Crouch is ervaringsdeskundige, daar hij met Liverpool in 2007 ook tot in de finale wist te komen.

"We hebben laten zien dat we ook goed kunnen verdedigen. Waarom zouden we de finale niet kunnen halen?", aldus Crouch geciteerd door De Telegraaf. De Premier League-club verdedigde gisteravond op White Hart Lane met man en macht een 0-1 voorsprong uit de heenwedstrijd. Het bleef 0-0 en daarmee zijn de Spurs door naar de kwartfinales. "Bij Liverpool waren we ook altijd goed georganiseerd. Dat moet wel tegen topteams."

Coach Harry Redknapp kon na het gelijkspel tegen AC Milan nauwelijks geloven dat het de club, die debuteert op het kampioenenbal, gelukt was om bij de laatste acht van Europa te komen. "Als iemand dat twee jaar geleden had voorspeld, hadden we hem voor gek verklaard", aldus Redknapp.