[NHL] Rangers glijden af

Denny (nyny83)

De New York Rangers moeten oppassen dat ze de playoffs niet gaan mislopen. Van de laatste tien wedstrijden werden er slechts vier gewonnen. Vannacht werd er verloren van de Anaheim Ducks (5-2), waardoor de Rangers moeten oppassen dat zij niet worden ingehaald door de Carolina Hurricanes en de Buffalo Sabres. Beide teams staan nog twee punten onder de Rangers, maar hebben wel respectievelijk twee en drie wedstrijden minder gespeeld.

De Rangers kwamen via Brandon Dubinsky nog wel op voorsprong na drie en een halve minuut spelen. Daarna liepen de Ducks echter over de Rangers heen door drie goals op rij. Twee van de goals kwamen van verdediger Lubomir Visnovsky uit harde afstandsschoten, de andere goal werd gemaakt door Corey Perry.

Nadat in de tweede periode niet werd gescoord breidden de Ducks de score uit naar 4-1 via Bobby Ryan. In de powerplay deden de Rangers via een goal van de van een blessure teruggekeerde Marian Gaborik nog iets terug, maar het laatste woord was aan de Ducks met de tweede goal van Perry.

"We waren waardeloos", aldus Rangers-coach John Tortorella die er geen doekjes om wond. "Het is niet best als we zo spelen als de playoffs dichterbij komen. We hadden een aantal meelifters, en die kun je in deze competitie niet gebruiken." Rangers-goalie Henrik Lundqvist prees vooral de eerste line van de Ducks: "Hun eerste line domineerde de wedstrijd. Wij gaven de puck steeds weg en zij profiteerden daar goed van."

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Anaheim Ducks New York Rangers 5-2
Washington Capitals Edmonton Oilers 5-0
Caroline Hurricanes Atlanta Thrashers 2-3 (OT)
Columbus Blue Jackets St. Louis Blues 3-4 (OT)
Detroit Red Wings Los Angeles Kings 1-2
Tampa Bay Lightning Chicago Blackhawks 4-3 (SO)
Dallas Stars Calgary Flames 3-4 (SO)