Bos: "Baal van zo'n Riccò"

Peterselieman

Theo Bos is niet blij met renners zoals Riccardo Riccò. Volgens de Rabobankrenner, die dit seizoen al twee keer zege vierde, is doping het grootste probleem in de wielersport en hij baalt er dan ook van dat er mensen zijn die niet geloven dat er veel renners zijn die de verboden middelen mijden.

"Op dat soort momenten baal ik echt van zo’n Riccardo Riccò. Als ik dan een leek hoor zeggen dat 'alle renners gebruiken', denk ik: o shit, door dat soort malloten komt het. Een aantal renners verneukt het imago van het fietsen. En ik word er op aangekeken," zei Bos. Volgens de Nederlander reageerde niemand verbaad dat de Italiaan voor de tweede keer gesnapt was, dit keer nadat hij zich had geïnjecteerd met bedorven bloed.

"Renners voelen aan of iemand loopt te klooien. Ze kennen hun plek in het peloton en die van anderen," ging Bos verder. "Je hebt honderd koersdagen en er zijn altijd wel klimmetjes. Vaak zit je bij dezelfde renners in de buurt, soms net er voor, of net er achter. Maar als je iemand opeens niet kunt bijhouden die altijd achter je zat, dan weet je bijna zeker: hier is iets raars aan de hand. Dat zag je vorig jaar ook bij Riccò. Renners proeven dat."

"Verzachtende omstandigheden voerde niemand aan. Ik hoop dat Riccò stopt met fietsen en zichzelf op de rit kan krijgen en iets van de rest van zijn leven gaat maken, want er zit een probleem in zijn hoofd. Die jongen is de realiteit helemaal kwijt. Ik hoop dat het hem lukt. Want dit moet hij zo snel mogelijk vergeten. In het wielrennen hoeft hij zich nooit meer te vertonen. En wat heeft hij er aan? Niemand kijkt hem aan."