Andere delen White Knight Chronicles naar Europa

Redactie

Ondanks de tegenvallende verkoop van White Knight Chronicles komen twee nieuwe games in de serie naar Europa. Sony Computer Entertainment kondigde de twee games woensdag aan. White Knight Chronicles 2 wordt uitgebracht voor de PlayStation 3. De prequel White Knight Chronicles: Origins verschijnt voor de PSP.

De aankondiging van de twee nieuwe games in de serie is opmerkelijk. Het eerste deel van het rollenspel verscheen vorig jaar maart voor de Playstation 3. In Europa is het spel volgens verkoopanalysewebsite VGchartz grofweg 160 duizend keer verkocht. Dit is niet bijzonder veel. Met zulke verkoopcijfers lijkt een vervolg financieel niet draagbaar.

In White Knight Chronicles: Origins moet de speler het opnemen tegen reusachtige ridders van Yshrenia. Het avontuur speelt zich duizend jaar voor het eerste spel af. In het eerste en tweede deel van White Knight Chronicles speelt de speler de rol van Léonard, een van de dappere ridders, die toevallig midden in een nieuw avontuur belandt.

Beide nieuwe White Knight Chronicles-games worden in mei uitgegeven. Bij aanschaf van White Knight Chronicles 2 wordt het eerste deel meegeleverd.