'Pc is platform van de toekomst'

Pheno

Frank Gibeau van EA heeft gezegd dat de pc misschien wel het grootste platform van gaming gaat worden in de nabije toekomst. Hij beschrijft de userbase als "gigantisch", en de baas van EA Games heeft freemium-modellen genomineerd als de volgende grote stap voor het platform.

 "De pc-detailhandel kan een groot probleem zijn, maar pc-downloads zijn geweldig", geeft Gibeau aan. "De marges zijn veel beter en we hebben geen regels van de consolemakers, die een concept eerst moeten goedkeuren. Vanuit ons perspectief is het een zeer gezond platform. ... Het is volkomen denkbaar dat het ons grootste platform wordt".

Maar wat vindt hij van consoles? Gibeau verwacht nog geen nieuwe generaties van de consoles, en zelfs als het nu zou uitkomen zou het geen verandering in gaming veroorzaken. "Natuurlijk, meer computerkracht is leuk, maar om eerlijk te zijn, de Xbox 360 en PlayStation 3 worden nog niet ten volle benut", zei hij. "Ik denk echt dat de volgende innovatie de input zal zijn, maar nog belangrijker is, zal de online ervaring wat zijn?".

EA denkt dat het sterk staat in de huidige markt en wil van een merkmodel naar een online service-model door middel van bijvoorbeeld freemiums: een spel is gratis, maar extra's kosten geld. Bij extra's moet je dan denken aan avatars, kostuums, kortom dingen die niet per se nodig zijn om het spel uit te spelen. In Azië is dit een goedlopend model.