[CL] Uitslagen achtste finales (09/03/2011)

Niels (DerMeister)

Ook vanavond vonden er twee returns uit de achtste finales van de Champions League plaats. Tottenham Hotspur verdedigde op bezoek bij AC Milan een 0-1 voorsprong, terwijl Schalke 04 in eigen huis tegen Valencia aantrad. De eerste ontmoeting eindigde in 1-1.

Tottenham Hotspur - AC Milan
Tottenham begon in eigen huis goed aan de wedstrijd, maar naarmate de eerste helft vorderde, nam AC Milan het initiatief sterk over. Zo moest Gomes optreden bij een inzet van Ibrahimovic en wist hij ook een poging van Pato te pareren. Robinho kreeg namens Milan de beste kans in de eerste helft. Zijn schot werd op de doellijn door Spurs-verdediger Gallas gestopt.

De Spurs kregen hun eerste echte kans pas na rust. Net na de pauze kreeg Crouch een goede mogelijkheid om te scoren, maar de lange spits schrok van de ruimte die hij had. De Italianen gaven in het tweede bedrijf meer ruimte weg, aangezien ze jacht maakten op de 0-1. De Spurs wisten hier weinig raad mee. Ook na het inbrengen van de snelle Bale en Jenas bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. In de slotfase kreeg Robinho nog een enorme kans om alsnog een verlenging af te dwingen, maar de Braziliaan wist de broodnodige treffer niet te scoren.

Tottenham Hotspur*

0 - 0
(1-0)

AC Milan

 
 Gele kaart: , Jankulovski, Flamini, Pato, (AC Milan)
 
Stadion: White Hart Lane, Londen
Toeschouwers: 36.000
Arbiter: De Bleeckere (Bel)
 
Opstelling:   Opstelling:
Gomes
Corluka
Gallas
Dawson
Assou-Ekotto
Lennon
Sandro
v.d. Vaart (Bale/61)
Modric
Pienaar (Jenas/71)
Crouch (Pavlyuchenko/83)
  Abbiati
Abate
Nesta
T.Silva
Jankulovski (Antonini/70)
Flamini (Strasser/87)
Seedorf
K.Boateng (Merkel/76)
Robinho
Ibrahimovic
Pato



Schalke 04 - Valencia
In de eerste helft speelden beide ploegen niet best. Valencia wist halverwege het eerste bedrijf wel de score te openen. Topal speelde Matip uit om vervolgens de bal voor te brengen. Costa kopte raak en zette zijn ploeg daarmee op een belangrijke voorsprong. Valencia wist echter niet door te drukken en vlak voor rust kwam Schalke 04 terug op gelijke hoogte. Farfán wist een vrije trap mooi achter keeper Guaita te schieten.

Kort na rust ging de keeper van Valencia enorm in de fout. Bij een hoge bal tastte de keeper mis en zag Gavranovic namens Schalke de 2-1 scoren. Valencia ging op zoek naar de 2-2, die alsnog recht zou geven op een plek in de kwartfinales. De Spaanse ploeg liet dit na en zag tot overmaat van ramp Schalke zelfs op 3-1 komen. Farfán was opnieuw de gevierde man.

Schalke 04*

3 - 1
(1-1)

Valencia

 40' Farfán
 52' Gavranovic
90' Farfán
   17' Costa
 
 Gele kaart: Kluge, Escudero, Farfán (Schalke 04), Mathieu (Valencia)
 
Stadion: Veltins Arena, Gelsenkirchen
Toeschouwers: 51.000
Arbiter: Eriksson (Zwe)
 
Opstelling:   Opstelling:
Neuer
Uchida
Howedes
Metzelder
Escudero
Farfán
Kluge (Sarpei/81)
Matip (K.Papadopoulos/60)
Jurado (Draxler/76)
Raúl
Gavranovic
  Guaita
Bruno Saltor
Navarro
Costa
Mathieu
Joaquín
Banega (Tino/70)
Pablo (Soldado/64)
Mehmet
Mata
Adúriz (Jonas/75)