Lazovic: "Altijd lastig spelen tegen Twente"

Olga Kroeders

Danko Lazovic keert morgenavond terug in Nederland. De Serviër komt met Zenit Sint-Petersburg langs bij FC Twente.

Lazovic kent Twente goed. De aanvaller van Zenit speelde in het verleden voor Feyenoord, Vitesse en PSV. "Het is tegen FC Twente altijd lastig voetballen", aldus Lazovic via de officiële kanalen van Twente. "Ze hebben een aantal uitstekende spelers waartegen ik nog heb gevoetbald, zoals Theo Janssen en Douglas. Bovendien is FC Twente de landskampioen."

"Dat zegt genoeg. Natuurlijk vrezen we de tegenstander niet, want ook wij beschikken over een goede ploeg met een topcoach. Al met al verwacht ik een moeilijke wedstrijd, maar voor het publiek zal het een aantrekkelijke wedstrijd worden", aldus Lazovic, die wordt getraind door de Italiaan Luciano Spalletti. De trainer van Zenit heeft een duidelijk beeld van de tegenstander.

"Wat me opvalt aan Twente is dat ze een heel sterk team heeft. Organisatorisch staan ze altijd goed. Dat zagen we bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen Internazionale. Toen hebben ze een heel professionele wedstrijd laten zien", aldus Spallettim die aanvaller Aleksandr Kerzhakov mist. "Dat wil niet zeggen dat we geen volwaardig elftal op de been kunnen brengen."