Just Dance 2 doet het goed in Benelux

Redactie

De dansgame Just Dance 2 is in de Benelux meer dan 150 duizend keer verkocht. Dat schrijft het vakblad Entertainment Business woensdag. Volgens Marcel Keij, marketing directeur van Ubisoft Benelux, verkoopt Just Dance 2 niet alleen goed ten opzichte van andere Wii-games, maar ook in vergelijking met Xbox 360- en Playstation 3-spellen.

Het dansspel voor de Nintendo Wii werd in oktober uitgegeven. Tijdens de kerstperiode was Just Dance 2 op een na bestverkopende Wii-game. Spellen als Assassin's Creed: Brotherhood en Call of Duty: Black Ops verkochten toen beter. Sinds de jaarwisseling heeft de dansgame echter zes van de tien weken een plek in de verkoop top tien veroverd.

Maandag maakte Ubisoft bekend dat de dansgame in het Verenigd Koninkrijk ruim een miljoen keer over de toonbank is gegaan. In januari maakte de uitgever bekend dat Just Dance 2 wereldwijd vijf miljoen keer verkocht was. Binnen de gehele Just Dance-serie zijn zeker tien miljoen spellen verkocht.

Dansgames zijn de nieuwste hit voor de Nintendo Wii. Ook voor de Kinect-camera van de Xbox 360 en de Playstation Move zijn dansspellen sterk in opkomst. Zo wordt Dance Central gezien als een van de leukste spellen voor Kinect, terwijl de karaokeserie Singstar met Singstar Dance is omgebouwd tot dansgame voor de Playstation 3.

Dinsdag door het gerucht op dat game-uitgever Activision bezig is met Dance Hero. Deze dansgame zou de vervanger moeten zijn van de geschrapte muziekgames DJ Hero en Guitar Hero.