Nieuw project voor Guillermo del Toro

Jeffrey

Guillermo del Toro wil de monsterfilm Pacific Rim maken. Filmmaatschappij Universal heeft zijn droomproject At the Mountains of Madness officieel uitgesteld, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. Details over de nieuwe film zijn nog niet bekend.

Universal heeft At the Mountains of Madness in de ijskast gezet, maar Del Toro is nog steeds in gesprek over de film. Hij wil een 3D-spektakel maken van het gelijknamige boek van H.P. Lovecraft. James Cameron, bekend van Avatar, zou de film produceren. Het project kost 150 miljoen dollar en is bedoeld voor een publiek van achttien jaar en ouder.

Del Toro is een gewilde regisseur en producent dankzij kaskrakers als de twee Hellboy-films en Blade II. Hij zou ook de twee films regisseren van The Hobbit, naar het boek van J.R.R. Tolkien. Vorig jaar stapte hij echter uit het project nadat de draaidagen herhaaldelijk werden uitgesteld door financiële problemen bij producent Warner Bros. Nu klimt Peter Jackson in de regisseursstoel. Die regisseerde ook de trilogie van The Lord of the Rings, eveneens van Tolkien.


Nieuw project voor Guillermo del Toro (Foto: Novum)