Film over laatste uren voor olieramp in de maak

Jeffrey

De laatste uren voor het ongeluk op het olieplatform Deepwater Horizon worden verfilmd. Bij het ongeluk, dat tot een gigantische olieramp in de Golf van Mexico leidde, kwamen vorig jaar elf mannen om het leven. Het lek dat ontstond werd pas na drie maanden gedicht.

Filmmaatschappij Summit Entertainment, vooral bekend van de Twilight-films, heeft samen met Participant Media de filmrechten gekocht van een artikel uit de Amerikaanse krant The New York Times. Dat meldt Summit op zijn website. Het stuk Deepwater Horizon's Final Hour verscheen in december en gaat over de laatste uren voor de explosie.

Volgens Summit-topman Erik Feig gaat de film over de heroïsche daden op het platform op 20 april, de dag van het ongeluk. Het artikel uit The New York Times toont de rauwe emotie die deze mannen hebben doorstaan tijdens de tragedie in april. 

De filmmaatschappijen zijn in onderhandeling met Lorenzo di Bonaventura om de film te produceren. Hij produceerde eerder actiefilms als Red en de drie Transformers-films. Wanneer de film in de bioscopen gaat draaien is nog onbekend.