E. Koeman niet de nieuwe trainer van De Graafschap

Jeffrey

Erwin Koeman wordt niet de nieuwe trainer van De Graafschap. De werkloze oefenmeester heeft dit woensdag zelf naar buiten gebracht. De coach gaf geen reden op voor het afwijzen van de Eredivisionist. "Voor meer informatie moet je bij de club zijn", was een korte reactie van Koeman tegenover Omroep Gelderland.

Het is dan ook onduidelijk of Koeman de functie heeft geweigerd, of dat zijn eisen te gortig waren. Technisch directeur Leen Looyen was niet bereikbaar voor commentaar.

Koeman was de beoogd opvolger van Darije Kalezic. De huidige trainer maakte De Graafschap vorig seizoen kampioen van de Jupiler League en lijkt dit seizoen handhaving te realiseren. Maar ondanks die uitstekende prestaties heeft de club uit Doetinchem ervoor gekozen om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. Kalezic maakt het seizoen wel gewoon af bij De Graafschap.

Nu Koeman heeft afgezegd lijkt Erik ten Hag in beeld als de opvolger van Koeman. Ten Hag is momenteel assistent-trainer van Fred Rutten bij koploper PSV. Ten Hag heeft al een gesprek gevoerd met de clubleiding van De Graafschap.