Webber: "Red Bull klaar voor seizoen"

Peterselieman

Mark Webber vindt dat Red Bull Racing klaar is voor de start van het Formule 1-seizoen 2011. De Australiër klokte gisteren bij de eerste testdag in Barcelona de snelste tijd en weet dat het met de betrouwbaarheid van de RB7 wel snor zit, want hij legde probleemloos bijna 100 ronden af.

"Ik heb het gevoel dat we er nu al klaar voor zijn, ook al kan het natuurlijk nooit kwaad om nog wat extra tijd te hebben om te testen," zei Webber tegen Autosport. Hij waakt echter voor te veel optimisme. "Ik ga nu niet zeggen dat we iedereen tijdens de eerste race even om de oren rijden, dat zou naïef zijn. Ik twijfel er niet aan dat er genoeg anderen zijn die een vergelijkbaar tempo aan de dag kunnen leggen. "

"We zien straks wel waar we staan. Je leert altijd veel meer van een echt raceweekend dan van testen, omdat er dan veel meer bij komt kijken, maar we zijn in mijn ogen klaar om die stap te maken. Het is echter overduidelijk dat het team ontzettend gemotiveerd is en we er goed voorstaan We bouwen wat dat betreft voort op het succes van vorig seizoen, al vlakken we Ferrari en McLaren natuurlijk zeker niet uit. Ik kan op de zaterdag en zondag in Melbourne pas echt inschatten hoe we er voorstaan, terwijl ik waarschijnlijk pas na de race echt een duidelijk beeld heb."