Racketsoap in badminton duurt voort

Peterselieman

De soap rond de rackets van de Nederlandse badmintonners heeft weer een nieuw hoofdstuk gekregen. Speler Dicky Palyama beschuldigt technisch directeur van de Nederlandse Badminton Bond Martijn van Dooremalen er namelijk van de paparazzi uit te hangen.

Aanleiding van het conflict tussen onder meer Palyama en de NBB is dat de bond wil dat de spelers vanwege een sponsordeal met Yonex spelen, terwijl de sporters de voorkeur geven aan een ander merk. Hierover loopt een bodemprocedure. Palyama deed mee aan de open Duitse kampioenschappen waar hij in zijn winstpartij tegen de Israeliër Zilberman stiekem door Van Dooremalen gefotografeerd werd.

Aanleiding voor de foto was dat de Nederlander speelde met een racket zonder het Carlton-logo. "Tijdens deze wedstrijd had ik al driemaal mijn bespanning kapotgeslagen. Gisteren in mijn eerste wedstrijd sloeg ik ook al twee bespanningen kapot en die waren nog bij de bespanservice in de maak," was de verklaring van Palyama over het ontbreken van een logo.

De sporter weet dat Van Dooremalen normaal geen foto's maakt, maar dit keer wel. "Nadat hij waarschijnlijk gemerkt had dat ik geen logo op mijn racket had, had ik hem schijnbaar wakker en alert gemaakt. Ik had de slapende hond wakker gemaakt. Het is een trieste actie en vooral kinderachtig. Erg jammer. Ik ben altijd met veel plezier uitgekomen voor de Nederlandse Badminton Bond, maar ik voel me er steeds minder mee verbonden."

Van Dooremalen wilde niet reageren op de aantijgingen van Palyama.