CONCACAF stemt unaniem voor FIFA-preses

Niels (DerMeister)

De 35 leden van de Caribische & Noord- en Centraal-Amerikaanse Voetbalbond CONCACAF stemmen tijdens het FIFA-congres op 1 juni waarschijnlijk unaniem voor één kandidaat-voorzitter. Dat meldt de Amerikaanse secretaris-generaal van de bond Chuck Blazer dinsdag aan persbureau AP.

Volgens Blazer wordt hierover op 3 mei tijdens een CONCACAF-congres in Miami vergaderd. "We hebben over het algemeen altijd collectief gestemd," verklaart Blazer. "Iedere nationale bond heeft zijn eigen stem, maar zal deze uitbrengen in het belang van CONCACAF als geheel."

Het Amerikaanse lid van het uitvoerend comité van de wereldvoetbalbond is verbolgen over het feit dat de CONCACAF vorige week geen extra plek kreeg toegewezen voor het WK van 2014 in Brazilië. Momenteel heeft de federatie drie gegarandeerde startbewijzen en een mogelijke vierde plek kan via een play-off worden bemachtigd.

"Ze wisten dat ik kwaad was," reageert Blazer op het besluit van zijn collega's in het uitvoerend comité. "Alle leden hadden slechts oog voor hun eigen belangen."


(Foto: Novum)