Afellay: "Messi? Van een andere planeet"

Niels (DerMeister)

FC Barcelona plaatste zich dinsdagavond na een spektakelstuk tegen Arsenal voor de kwartfinales van de Champions League. Ibrahim Afellay mocht in de slotfase minuten maken en maakte een goede indruk.

De aanvallende middenvelder was vanaf de linkerkant levensgevaarlijk, maar kon zijn goede optreden niet bekronen met een treffer. Het kon de pret echter niet drukken in het Catalaanse kamp. "Iedereen is door het dolle heen, de sfeer is uitbundig", aldus Afellay na afloop voor de camera van NOS.

"We hebben de wedstrijd vanaf de eerste minuut gemaakt. Dat resulteerde vlak voor rust in de 1-0. In de tweede helft hebben we dat doorgezet", stelt de Nederlander. "Het ging er fel aan toe, daarvoor had de trainer ons ook gewaarschuwd. We zijn hier goed mee omgegaan." De invalbeurt van Afellay liet nog even op zich wachten, doordat Barcelona in de tweede helft aanzette.

"Ik kijk heel positief terug op mijn spel. In de minuten die ik heb gemaakt ben ik heel dreigend geweest en twee keer gevaarlijk voor de goal gekomen. Daarnaast ben ik veel bij het spel betrokken en heb ik mijn steentje bijgedragen", aldus Afellay, die Lionel Messi weer eens zag floreren met twee doelpunten, waaronder de beslissende 3-1. "Die man is van een andere planeet."