Brama: "Zenit klasse beter dan Rubin Kazan"

Olga Kroeders

Wout Brama staat tegen Zenit Sint-Petersburg gewoon in de basis van FC Twente, zo werd gisteren bekend. De middenvelder kijkt met vertrouwen uit naar het Europa League-duel.

"Ik heb vandaag prima kunnen trainen", drukt Brama de Twente-fans op het hart. "In de eerste helft klapte ik er zaterdag doorheen. Na de wedstrijd had ik er een hard hoofd in, maar achteraf valt het mee." Brama liep een lichte enkelblessure op in het competitieduel met NAC Breda.

Brama sprak op het digitale thuis van Twente ook over de tegenstander van komende donderdag. "Rubin Kazan was al een hele goede tegenstander en ik denk dat Zenit nog een klasse beter is. Hun omschakelmomenten zijn heel erg sterk, ze spelen compact en dan kunnen ze er heel snel uitkomen met hele goede, gevaarlijke spelers."

Brama is verder goed te spreken over ver het feit dat er drie Nederlandse clubs bij de laatste zestien in Europa zitten. "Dat vind ik mooi voor Nederland, ondertussen zijn we al weer een plaatsje gestegen op de coëfficiëntenlijst. De manier waarop we met zijn drieën door zijn gegaan was niet onverdiend."