Activision wil inhaken op danssucces

Redactie

Game-uitgever Activision lijkt het vizier te hebben gericht op dansgames. Nadat de uitgever vorige maand de muziekgames Guitar Hero en DJ Hero heeft geschrapt, heeft het bedrijf volgens het Amerikaanse weblog Kotaku de dansgame Dance Hero in productie. De uitgever heeft het spel nog niet officieel aangekondigd.

De merknaam werd in 2008 al geregistreerd door Activision. Nu dansspellen als Dance Central voor de Kinect-camera en Just Dance 2 voor de Nintendo Wii succesvol zijn, zou Activision geld zien in het genre. Vandaag maakte uitgever Ubisoft bekend dat er alleen in het Verenigd Koninkrijk een miljoen exemplaren van Just Dance 2 verkocht zijn.

Het weblog schrijft dat Dance Hero nummers zou moeten bevatten als Out of Space van The Prodigy, 2012 van Jay Sean en The Way I Are van Timbaland. Voor welke spelcomputers Dance Hero gemaakt zou moeten worden, is niet bekend. Met de komst van bewegingsgevoelige besturingen is het aannemelijk dat de dansgame in productie is voor de Nintendo Wii, Playstation 3 en Xbox 360.