Uiterlijk 1 mei duidelijkheid over GP Bahrein

Olga Kroeders

Het blijft onzeker of de Grand Prix van Bahrein dit seizoen verreden wordt. Kroonprins Salman bin Hamad al-Khalifa heeft van de World Motorsport Council tot 1 mei de tijd gekregen om een beslissing te nemen. De race stond op 13 maart als seizoensopener in de formule 1 op de agenda, maar is afgelast vanwege politieke onrust in het land.

Het formule 1-seizoen wordt nu op 27 maart geopend in Australië. Uiterlijk 1 mei moet de prins van de golfstaat de internationale autosportfederatie FIA informeren over de mogelijkheid de wedstrijd op een later tijdstip te organiseren. De FIA en de directie van de formule 1 bekijken vervolgens of het schema een extra race aan het eind van het seizoen toestaat.

Bernie Ecclestone, voorzitter van de Formule One Group, had gehoopt voor aanvang van het seizoen duidelijkheid te kunnen verschaffen. Op de vraag of in een ander land mogelijk een 20e Grand Prix wordt gehouden was de Brit zeer stellig. "We hebben geen behoefte aan een alternatief in Europa of ergens anders. We hebben een race in Bahrein nodig."