Leeuwin denkt al een beetje aan play-offs EL

Sjors (Sj0rSz)

Ramon Leeuwin maakte aan het begin van dit voetbaljaar de overstap van AGOVV Apeldoorn naar ADO Den Haag. Inmiddels is de verdediger, die zijn carrière bij FC Utrecht begon, een belangrijke pion binnen de selectie van trainer John van den Brom.

Daarnaast presteert ook ADO Den Haag uitstekend. De formatie verzamelde tot dusver 45 punten en staat daarmee op de vierde plaats. De concurrent is echter vlakbij. FC Groningen en AZ hebben respectievelijk één punt en twee punten minder.

Toch durft Leeuwin nu al aan de play-offs voor de Europa League te denken. "Het moet wel heel raar lopen willen we de play-offs daarvoor nog mislopen," aldus de verdediger. "Waar we nu staan (vierde, red.) hebben we sowieso Europees voetbal, maar we hebben nog veel wedstrijden voor de boeg. Al is het apart om nu te kijken naar wat Ajax en FC Groningen hebben gedaan."

De Eredivisie kent nu nog negen speelronden, waarin van alles kan gebeuren. De verschillen zijn in elk geval minimaal, dus zeker met het oog op de play-offs is er nog voldoende spanning.