[Premier League] Chelsea nadert concurrenten

Niels (DerMeister)

Chelsea is opnieuw drie punten ingelopen op koploper Manchester United. Na de thuiszege van dinsdag op United werd ook Blackpool verslagen (1-3). Een zege bij de ploeg van Ian Holloway was gewenst na puntenverlies van de titelconcurrenten in het weekend. Chelsea staat negen punten achter United.

Chelsea kon met een zege op Bloomfield Road omhoog kijken na het verlies van United bij Liverpool en de remise van Arsenal tegen Sunderland. De thuiswinst op lijstaanvoerder United (2-1) had duidelijk vertrouwen gegeven aan de dit seizoen wisselvallig presterende Blues. Het gehavende Blackpool, zonder de geschorste smaakmakers DJ Campbell en Charlie Adam, maakte het de regerend landskampioen echter niet gemakkelijk in de Engelse kustplaats.

The Seasiders werden aanvankelijk teruggedrongen door de gasten uit Londen, maar met Fernando Torres en Didier Drogba in de basis bleven grote kansen uit voor Chelsea. Het aanvalsduo kon in de eerste helft niet imponeren. Desondanks kwamen de bezoekers na twintig minuten op voorsprong. John Terry kon ongehinderd een hoekschop van Frank Lampard binnenknikken. Chelsea had de controle over het duel, maar verzuimde de score uit te bouwen.

José Bosingwa was dichtbij een tweede Londense treffer. Het fraaie schot van de Portugese back werd uit de kruising geplukt door Blackpool-doelman Richard Kingson. Na de redding van de Ghanees kantelde de wedstrijd. Aan de hand van de uitblinkende huurling Andy Reid werd Chelsea onder druk gezet, waarna Petr Cech zich tweemaal moest strekken. Een schot van Jason Puncheon ging via zijn vuisten op de paal en een schot van Ian Evatt werd over getikt.

Chelsea kon weinig uitrichten tegen het enthousiaste Blackpool, dat eerder dit seizoen te sterk was in eigen huis voor Liverpool en Tottenham Hotspur. Toch kregen de bezoekers vlak voor de pauze nog een goede kans. Een schot van Ramires werd gekeerd door Kingson. Blackpool ging na de hervatting in hetzelfde tempo verder als in de eerste helft. James Beattie zocht direct het doel van Cech, die alert was bij de kopbal. Blackpool bleef dreigend, maar Chelsea hield stand.

The Blues wisten zelfs de voorsprong te verdubbelen. Kort nadat Salomon Kalou inviel voor de geblesseerde Didier Drogba, werd de oud-Feyenoorder in het strafschopgebied neergehaald door Evatt. Arbiter Mike Dean wees naar de stip, waarna Lampard koel bleef. Chelsea gooide kort daarna de wedstrijd op slot. Lampard was opnieuw de doelpuntenmaker, nadat hij werd weggestuurd door Kalou. De 0-3 bleek de nekslag voor Blackpool, dat veel meer had verdiend.

Een grotere nederlaag bleef de laagvlieger bespaard, mede doordat de matige Torres nog altijd niet scherp genoeg bleek voor zijn eerste treffer voor Chelsea. Doelman Mark Halstead, die inviel voor de geblesseerde Kingson, kon het schot van Torres eenvoudig keren. Blackpool ging ondanks de ruime achterstand op zoek naar doelpunten. Chelsea wankelde zelfs even na de tegentreffer van Puncheon, maar de ploeg van Carlo Ancelotti overleefde de zware avond.