[Upd] Fraude gemeentepolitiek Amersfoort

Steven (raistlin6)

De gemeente Amersfoort gaat aangifte doen van verduistering en valsheid in geschrifte tegen een fractie in de gemeenteraad. Die heeft tienduizenden euro's aan fractievergoedingen doorgesluisd naar de eigen politieke partij. Dat schrijft burgemeester Lucas Bolsius maandag in een brief aan de gemeenteraad.

Een van fracties in de gemeenteraad betaalde jarenlang bedragen aan een of meer bedrijven. Het geld is vervolgens op een bankrekening van de gelijknamige politieke partij gestort. Welke prestaties daar tegenover stonden, is nog niet bekend. Een extern bureau onderzoekt dat. De zaak kwam in januari aan het rollen na een tip uit een fractie.

Volgens een woordvoerder doet de gemeente Amersfoort dinsdag aangifte bij de politie. Welke partij van fraude wordt verdacht, wilde hij niet zeggen. Ook ging hij niet in op de vraag in welke periode de stafbare feiten precies plaatsvonden.

Update 20.28 uur
Het blijkt hier te gaan om de Burger Partij Amersfoort (BPA), zo bevestigt de voorzitter van de plaatselijke partij. Voorzitter Gerard van Vliet zal later maandag met een verklaring komen, schreef de plaatselijke nieuwssite DeStadAmersfoort.nl.