[Upd] Van Gaal in de zomer weg bij Bayern

Jeffrey

Louis van Gaal heeft nog een contract tot 2012, maar zal deze zomer al afscheid nemen van Bayern München. Het Duitse medium Bild meldt dat zowel de trainer als de club heeft ingestemd met een verblijf tot het einde van het seizoen en daarna is het afgelopen.

De 59-jarige Amsterdammer kan dus nog in alle rust uitkijken naar een nieuwe baan voor volgend seizoen. Ook Bayern München heeft zo nog even de tijd om vooruit te plannen. In de Duitse media worden Jupp Heynckes, nu nog trainer van Bayer Leverkusen, Matthias Sammer en Martin Jol genoemd als mogelijke opvolgers.

Het akkoord tussen beide partijen kwam nadat de top van de Duitse club zondag urenlang zou hebben vergaderd over de toekomst van Van Gaal bij Bayern. Aanleiding voor het intensieve onderhoud was de 3-1 nederlaag tegen Hannover 96 afgelopen zondag, die volgde op verliezen tegen Borussia Dortmund en Schalke 04.

Update 16.43 uur
Louis van Gaal zal komende zomer vertrekken als coach van Bayern München. De oefenmeester en de Duitse club hebben hiertoe een schriftelijke afspraak gemaakt. Eén van de redenen die voor de ontbinding van het bestaande contract genoemd wordt, is dat er een verschil van inzicht bestaat over de te volgen strategie van de club.