'DRM jaagt eerlijke klanten weg'

Mday

In een interview aan AdventureClassicGaming heeft Lukasz Kukawski van digitaal distributieplatform Good Old Games gezegd dat DRM eerlijke klanten behandelt als criminelen en ze ontmoedigt om games te kopen. "Een klant benaderen als een potentieel crimineel zal ze niet overtuigen om originele games te kopen."

Good Old Games heeft een service gelijk aan Steam, maar verkoopt alleen 'klassieke' games en heeft een uitgesproken anti-DRM beleid. "Wij zijn van mening dat er een betere manier is om mensen te overtuigen hun zuurverdiende geld uit te geven aan games. Meer waar voor je geld, bijvoorbeeld. Goede games aanbieden voor redelijke prijzen, het geheel zorgenloos aanbieden en afhandelen met hier een daar een extraatje die je niet in torrents tegenkomt."

"We vinden dat deze manier de moeite veel meer waard is dan een draconische DRM toevoegen die het leven van de eerlijke klant zuur maakt." Kukawski wijst erop dat illegale versies ontdaan zijn van DRM, waardoor alleen eerlijke klanten ermee te maken hebben.

"Pak EA's Spore als voorbeeld, waar er maar een gelimiteerde hoeveelheid installaties mogelijk zijn van de game. Of Ubisofts Assassins Creed 2, waar ze eisen dat je altijd online bent om te kunnen spelen. Gamers zijn echt pissig als ze vijftig euro neertellen voor een spel en ze vervolgens niet kunnen spelen zoals ze graag willen. Ik denk dat deze DRM's er juist voor zorgen dat klanten de game niet kopen of zelfs naar de illegale versie grijpen."