Geen volste vertrouwen in werk Del Toro

Redactie

Game-uitgever THQ is nog niet helemaal zeker of de games die filmregisseur Guillermo del Toro verzint een succes gaan worden. Volgens het Amerikaanse gameweblog Joystiq heeft bestuursvoorzitter Danny Bilson verwachtingen rond de horrorgame inSANE getemperd. Bilson heeft gezegd dat de beloofde horrortrilogie alleen gemaakt wordt wanneer het eerste deel een succes is.

Het is niet vreemd dat trilogieën alleen bij commercieel succes daadwerkelijk afgerond worden. Zo werd het actiespel Too Human aangekondigd als trilogie, maar na het slecht verkochte eerste deel is een vervolg niet langer in productie. Het is in de game-industrie echter ongebruikelijk verwachtingen bij voorbaat te temperen.

Del Toro, bekend van Pan's Labyrinth en Hellboy, is niet de eerste filmregisseur die de stap naar games waagt. Zo verzon Steven Spielberg de puzzelgame Boom Blox voor de Nintendo Wii nadat hij een gesprek had gehad met Nintendo-baas Shigeru Miyamoto. Het spel uit 2008 was succesvol, waarna het een jaar later een opvolger kreeg met de titel Boom Blox: Bash Party.

Het eerste deel van Del Toro's inSANE zou in 2013 op de markt moeten verschijnen. Wanneer de serie succesvol blijkt te zijn, zou de serie tien jaar mee moeten gaan.


(Foto: Novum)