Assaidi trekt boetekleed aan

Olga Kroeders

Goed spelen, maar de grootste kansen missen. Dat was het verhaal van Oussama Assaidi tegen Feyenoord (0-1). De aanvaller van sc Heerenveen kreeg twee niet te missen kansen, maar deed dat toch.

Na afloop trok de Marokkaanse aanvaller het boetekleed aan. "Sorry trainer, dat ik niet heb gescoord", zei Assaidi, aldus De Telegraaf. Jans was echter coulant: "Iedereen kan een kans missen".

"Ik baal dat ik het niet heb afgemaakt", zei Assaidi. "Als ploeg hebben we deze week veel gepraat. Over omschakeling, over dode momenten, over het volgen van je eigen man. Alles pakt dan goed uit, maar ik maakte het niet af." Kort voor tijd werden de missers van Assaidi, maar ook Bas Dost, afgestraft door Luc Castaignos.

Jans was in zijn wedstrijdanalyse gelukkig met het vertoonde spel. "Dit was de beste wedstrijd van het seizoen. De manier waarop wij voetbalden, was geweldig en de jongens hebben met een leeuwenhart gevochten. Met scheidsrechter Makkelie hadden we een penalty gehad", zei hij over een vermeende handsbal in de slotfase. Makkelie was zaterdagavond arbiter bij Excelsior-PSV (2-3) en gaf in de slotfase twee makkelijke strafschoppen.