Mortal Kombat spelen in 2D en 3D tegelijkertijd

wc-eend

Gamen in 3D wordt lastig zonder genoeg brillen voor je vrienden of zo'n dure 3D televisie waar je zonder bril kan kijken. Ed Boon, bedenker van de Mortal Kombat-serie heeft nu een gedeeltelijke oplossing. Mortal Kombat is in 3D modus ook gewoon te bekijken op de televisie dus zonder genoeg brillen kan er alsnog in 3D gegamed worden.

In de Mortal Kombat-game zal de achtergrond van het spel in 3D zijn, hierdoor springen de personages uit het scherm er beter uit. Mocht je dus de 3D-modi aanhebben staan en niet genoeg brillen hebben dan zal de speler zonder bril de personages op het scherm gewoon scherp zien. De achtergrond zal wat vager zijn dan normaal maar de personages blijven scherp waardoor spelen niet gehinderd wordt. Dit komt omdat de achtergrond in 3D is en de personages gewoon in 2D blijven.

Aanstaande woensdag zal er een demo uitkomen voor PlayStation Plus-abonnees, een week later zal die uitkomen voor alle anderen. Bekijk hieronder nog wat GDC-gameplay. Het volledige spel staat gepland voor 21 april 2011 op de PS3 en Xbox 360.