De Zeeuw: "Niet bezighouden met randzaken"

Frank (franklop)

Demy de Zeeuw speelde voor Ajax een belangrijke rol bij de zege op AZ . De Zeeuw scoorde de snelle openingstreffer. "We hebben goed gevoetbald, af en toe waren we wat slordig, maar we hebben heel verdiend gewonnen," zei de middenvelder tegen Eredivisie Live. "We doseerden het druk zetten en pakten op de juiste momenten de bal. Daarnaast hadden we eigenlijk verder voor moeten staan bij rust."

"AZ speelde in de tweede helft beter. Ze zetten wat eerder druk, maar we hebben het goed opgepakt. Iedereen weet dat dit een cruciale wedstrijd was. AZ is een tegenstander die wil voetballen en dat ligt ons wel. We moesten gewoon winnen en dat hebben we gedaan."

De Zeeuw wilde niet te diep ingaan op de afwezigheid van spits Mounir El Hamdaoui, die door trainer Frank de Boer naar Jong Ajax is verbannen. "Wij moesten ons focussen op deze wedstrijd en dan kan je je niet bezighouden met randzaken. Wij sluiten ons daarvan af. Het is zonde dat het zo gelopen is met Mounir, meer wil ik er niet over zeggen," besloot de middenvelder van Ajax.