Alderweireld: '"Ajax blijft titelkandidaat''

Jeffrey

Ajacied Toby Alderweireld denkt de druk op PSV en FC Twente op te voeren met een overwinning op AZ. ''Dan is vijf punten niets''.

"Als we zondag thuis winnen van AZ komt er druk op de koplopers. Iedereen heeft nog enkele lastige uitwedstrijden, dus als we er druk op houden is vijf punten niets", aldus de centrumverdediger, bezig aan zijn tweede seizoen als basisspeler van Ajax, tegenover AT5.

Ajax trof AZ dit seizoen twee keer eerder. In Amsterdam werd het voor de KNVB Beker 1-0 voor de thuisploeg, maar in Alkmaar liep de nummer drie tegen een competitienederlaag aan (2-0). ''Er mag niet meer gebeuren wat er in de uitwedstrijd tegen AZ gebeurde. Ik denk dat we nu ver genoeg zijn om deze wedstrijd naar ons toe te trekken'', aldus Alderweireld.

Ajax - AZ van vanmiddag is een wedtrijd tussen de nummer drie en zes. AZ kan de vierde plaats bereiken als het wint. Bij Ajax is er alles aan gelegen om in het spoor te blijven van PSV en FC Twente zich gisteravond allebei al verzekerden van drie punten.