Vandaag nog geen besluit over aanblijven Van Gaal

Olga Kroeders

De leiding van Bayern München heeft besloten vandaag nog geen besluit te nemen over het al dan niet aanblijven van Louis van Gaal als hoofdtrainer. De aangekondigde persconferentie voor vandaag zal volgens persvoorlichter Markus Hörwick niet plaatsvinden. Eveneens zal Van Gaal in ieder geval vandaag nog niet worden ontslagen. Dit zegt Hörwick tegen nieuwszender N-tv.

Met de 3-1 nederlaag tegen Hannover 96 van gistermiddag verloor Bayern alweer voor de derde keer in een week tijd. Vorig weekend was Borussia Dortmund met dezelfde cijfers te sterk en midweeks werd Bayern uitgeschakeld in de DFB-pokal door Schalke 04.

Louis van Gaal is vanochtend door de achteringang het hoofdkantoor van Bayern binnengekomen. Gisteravond vond er een crisisberaad plaats, waarbij onder meer sportief directeur Christian Nerlinger en aanvoerder Phillip Lahm aanwezig waren. Nerlinger wilde weten of de relatie tussen de spelers en trainer nog intact was.

Nu de landstitel en DFB-pokal niet meer te winnen zijn, telt voor Bayern alleen nog de Champions League. Door middel van een tweede plaats hoopt de club zich voor dat toernooi te kwalificeren voor het volgende seizoen en in de huidige jaargang is Bayern nog in de race voor een plek in de kwartfinales. Over negen dagen is de return tegen Inter. De heenwedstrijd won Bayern in Milaan met 0-1.