[WvdW] Voorbeschouwing Vitesse - VVV-Venlo

Sjors (Sj0rSz)

Deze week wordt er weer volop in de Eredivisie gespeeld. Ook dit weekend kregen de bezoekers van VBL weer drie keuzes voorgelegd, waaruit het duel tussen Vitesse en VVV-Venlo uiteindelijk als winnaar kwam. Deze wedstrijd is dan ook uitgeroepen tot Wedstrijd van de Week!

Vitesse

Vitesse kent een zeer moeizaam seizoen en won dit voetbaljaargang pas zes keer en werd er maar liefst twaalf keer verloren. In de overige wedstrijden werd er gelijk gespeeld, waardoor de formatie van trainer Albert Ferrer inmiddels op de vijftiende plaats bivakkeert. Het is de selectie er dan ook alles aan gelegen om de ontluisterende nederlaag tegen Heracles Almelo weg te spoelen.

De Arnhemmers gingen vorig weekend namelijk met 6-1 onderuit, wat vervolgens keihard bij de selectie is aangekomen. Inmiddels lijken de mannen van Ferrer zich herpakt te hebben en zijn er op gebrand om deze week drie punten mee naar huis te nemen. Daarnaast keren ook Ismail Aissati en Nemanja Matic weer terug in de groep. Zij zaten tegen de formatie uit Almelo nog een schorsing uit.


(Bron: VVV-Venlo.nl)


Ferrer kan in het duel tegen VVV-Venlo niet beschikken over de geblesseerde spelers Luca Caldirola, Wilfried Bony, Sinan Kaloglu en Genaro Snijders. De Spaanse trainer benadrukte overigens nog eens dat de komende wedstrijden erg belangrijk zijn. "De komende weken zijn cruciaal. De nederlaag tegen Heracles zie ik niet als een terugslag, eerder een waarschuwing."

VVV-Venlo

Ook VVV-Venlo maakt een matig seizoen door. De ploeg van trainer Willy Boesen eindigde vorig seizoen, destijds onder leiding van Jan van Dijk, op de twaalfde plaats in de Eredivisie. Dit seizoen wonnen de Limburgers pas vijf keer en speelde slechts één keer gelijk. Alle overige duels gingen tot op heden verloren. Door deze sportieve prestaties staat de club nu op de zeventiende plaats en heeft maar vijf punten minder dan rode lantaarndrager Willem II.

Toch boekte VVV-Venlo vorige week een belangrijke zege op naaste concurrent Excelsior, dat inmiddels nog maar vijf punten voor staat op de Limburgers. Door een doelpunt van Robert Cullen, die in de eerste minuut al raak schoot, werden de drie punten veilig gesteld. Ook tegen NAC Breda werden begin deze maand, aan de hand van een 3-0 zege, drie belangrijke punten gepakt.


(Bron: VVV-Venlo.nl)

Trainer Boessen liet eveneens weten over een vrijwel fitte selectie te beschikken, waardoor de concurrentie toe zal nemen. "Op Rachid Ofrany, Delano van Crooy en Frank van Kouwen na is iedereen fit en kan ik beschikken over 24 spelers. Dit geeft aan dat we in een concurrentiefase zitten. Iedereen kan spelen. Dat maakt de strijd groter. Ook Funso Ojo laat zien dat hij blijft vechten voor die basisplaats. Het geeft ons als staf de ruimte om op ieder moment andere keuzes te kunnen maken en deze te bespreken met de spelers."

Historie

De laatste wedstrijd tussen Vitesse en VVV-Venlo werd op 14 november gespeeld. De Arnhemmers trokken uiteindelijk aan het langste eind door doelpunten van Wiljan Pluim, Julian Jenner, Marcus Pedersen (2) en Ismail Aissati. Voor de Limburgers trof clubtopscorer Ruud Boymans doel.

Op 29 februari 2008 boekte VVV-Venlo zijn laatste uitzege in Arnhem. Het werd destijds 1-3 voor de Limburgse formatie dankzij goals van Jason Oost en Nordin Amrabat (2). Santi Kolk deed nog wat terug voor Vitesse, maar toen was het pleit al beslecht.

In de laatst vijf jaar maakten Vitesse en VVV-Venlo in onderlinge wedstrijden zestien doelpunten. VVV-Venlo won drie wedstrijden, waar Vitesse twee keer aan het langste eind trok. Toch lijken de Arnhemmers deze keer in het voordeel te zijn, aangezien zij voor eigen publiek spelen. Toch is dat geen garantie voor het wisselend presterende Vitesse.

Wedstrijdinformatie

De wedstrijd tussen Vitesse en VVV-Venlo, die in het Gelredome wordt gespeeld, staat dit weekend onder leiding van een Belgisch kwartet. Arbiter Virant moet het duel in goede banen leiden en wordt bijgestaan door de heren Bleyen en Meers. De heer Boelen fungeert als vierde man. De confrontatie tussen beiden ploegen gaat omstreeks 19:45 uur van start.

Discussieer hieronder alvast over de mogelijke opstellingen en de uitslag.