'De Vrij kan Jong Oranje overslaan'

Jeffrey

Jong Oranje-trainer Cor Pot is onder de indruk van Stefan de Vrij. De 19-jarige verdediger speelt pas sinds vorig seizoen in het eerste van Feyenoord, maar in die amper veertig wedstrijden is hij veel kenners positief opgevallen. Nu is het zelfs de vraag welk oranjeshirt De Vrij binnenkort gaat aantrekken.

Cor Pot had hem al graag onder zijn hoede gehad, maar dit was nog niet mogelijk. "Hij had al in Jong Oranje moeten spelen, maar met Oranje onder negentien werken ze nog toe naar het EK", vertelt Pot aan het Algemeen Dagblad. In september 2008 zat De Vrij ook al bij Oranje onder zeventien speelde op het jeugd-EK in Duitsland. De Vrij blonk uit en verloor met Oranje in de finale van gastland Duitsland.

Bert van Marwijk zat eerder al bij de wedstrijd van Feyenoord tegen ADO Den Haag op de tribune. Hij wil jonge spelers nog wel eens de kans geven en volgens Cor Pot zou dat ook het geval kunnen zijn bij de Feyenoord-verdediger. "In Zeist weet iedereen hoe sterk De Vrij zich momenteel ontwikkelt. Hij is inderdaad een zeer interessante speler."