Rijkaard ziet Sporting als uitdaging

Olga Kroeders

Frank Rijkaard kijkt er naar uit zijn trainerscarrière te vervolgen bij Sporting Portugal. "Het is een grote uitdaging en ik zou graag helpen om een goede organisatie neer te zetten, te beginnen bij de jeugd", vertelt hij aan het Portugese persbureau Lusa. "Ik ben heel enthousiast. Sporting is één van de grote namen in het voetbal."

Rijkaard is voor zijn aanstelling wel afhankelijk van de presidentsverkiezingen bij Sporting. Als José Dias Ferreira op 26 maart wordt verkozen tot nieuwe voorzitter, is de Amsterdammer de komende twee jaar trainer in Lissabon. Paulo Futre, eveneens oud-topvoetballer, wordt dan technisch directeur.

De afgelopen weken miste Rijkaard geen wedstrijd van Sporting. "We hebben een zeer goed team, dat aantrekkelijk en aanvallend wil voetballen. Maar we moeten ook kijken naar de lange termijn. Dat kost tijd en geduld." De club zit zonder hoofdtrainer na het ontslag van Paulo Sergio die werd geslachtofferd na de uitschakeling in de Europa League door Glasgow Rangers.

Rijkaard stond in het seizoen 1987/88 onder contract bij Sporting. Omdat hij pas na het sluiten van de transfermarkt werd aangetrokken, speelde hij er echter nooit een officiële wedstrijd. Na een verhuurperiode bij Real Zaragoza belandde de middenvelder vervolgens bij AC Milan, waarna hij zijn profcarrière bij zijn oude club Ajax afsloot.