Siemerink: "De Bakker toonde juiste mentaliteit"

Peterselieman

Na één dag tennissen is de stand in de Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Oekraïne 1-1. Robin Haase verloor in vijf sets van Sergij Stachovski, maar Thiemo de Bakker trok tegen Illya Marchenko de stand gelijk. Volgens bondscoach Jan Siemerink toonde hij de juiste mentaliteit.

"Robin begon goed, maar liet tot twee keer toe bij 0-40 de kans op een break liggen. Daarna werd hij zelf gebroken en was hij even ondersteboven. Dan ben je zo set één en twee kwijt," zei Siemerink die zag dat Haase zich herstelde en een vijfde set afdwong. "Eén matige servicegame kostte hem in de vijfde de partij. Tegen een jongen als Stachovski kom je op een snelle baan als deze niet meer terug met een break achter."

Gelukkig trok De Bakker de stand gelijk. "De manier waarop hij dat deed was gewoon heel goed. Thiemo stond er toen het moest. Ik heb geen slappe dingen gezien. Hij toonde de juiste mentaliteit," ging de captain verder.

Siemerink wees gisteren Thomas Schoorel en Jesse Huta Galung aan voor het dubbelspel. "In hoeverre dat verandert, weet ik nu nog niet. Dat bespreken we vanavond. De jongens kunnen allemaal goed met elkaar dubbelen. 'Rookies' zijn het natuurlijk niet."