Hitzfeld verlengt tot WK in Brazilië

Jeffrey

Bondscoach van Zwitserland Ottmar Hitzfeld heeft zijn contract met de Zwitserse bond verlengd. De coach staat nu onder contract tot 2014.

Op de officiële website van de Zwitserse bond geeft de trainer zijn reactie over de gezette handtekeningen. "Ik ben blij, dat we allemaal dezelfde kant op willen en Zwitserland op de kaart staat", aldus Hitzfeld. "We doen er alles aan, deze maand drie punten te pakken tegen Bulgarije en ons te kwalificeren voor Polen en Oekraïne." De coach is sinds 2008 bondscoach in het Alpenland.

Zwitserland staat momenteel derde in groep G voor de kwalificatie voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne. De Zwitsers hebben drie punten minder dan nummer twee Engeland en liefst zeven minder dan Montenegro, die al wel een wedstrijd meer speelden dan de nummers twee en drie. Wales en Bulgarije zijn de overige landen in poule G.

Hitzfeld vierde zijn grootste successen als trainer van Borussia Dortmund en Bayern München. Met beide ploegen wist de Duitser de Champions League te winnen, respectievelijk in 1997 en 2001. Ook behaalde hij met de Duitse grootmachten in totaal zeven landstitels.