Mensensmokkelaars aangehouden op Schiphol

Redactie

De marechaussee heeft dinsdag op Schiphol een man en een vrouw aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De verdachten probeerden twee illegalen op een vliegtuig naar Denemarken te zetten. Dat meldt de marechaussee vrijdag. Ook de twee illegalen zijn aangehouden.

De twee verdachten, een 59-jarige Rotterdammer en een 37-jarige vrouw uit Zweden, probeerden de illegalen met behulp van valse Franse en Tsjechische paspoorten aan boord van het toestel te krijgen. Medewerkers van de ticketbalie kregen argwaan toen ze de tickets kochten en waarschuwden de marechaussee. Die stelde vast dat de twee paspoorten inderdaad vals waren.

De man uit Rotterdam wordt ervan verdacht de valse paspoorten geleverd te hebben. In zijn woning vond de marechaussee valse reisdocumenten. De Zweedse betaalde waarschijnlijk de tickets naar Denemarken.

Alle vier de verdachten zijn vastgezet. Vrijdag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het sluisteam van de marechaussee, dat zich richt op mensensmokkel en mensenhandel, onderzoekt de zaak verder.


Mensensmokkelaars aangehouden op Schiphol (Foto: Novum)