Schaars verwacht bloemetje uit Eindhoven

Olga Kroeders

Stijn Schaars denkt dat AZ koploper PSV wel een handje kan helpen in de titelstrijd. De Alkmaarders spelen zondag tegen Ajax.

PSV slaagde er afgelopen weekend niet in om Ajax over de knie te leggen. Schaars denkt dat dat AZ wel kan lukken. "Eerder dit seizoen hebben wij thuis al laten zien die ploeg te kunnen kloppen. Ook in de ArenA zullen wij op basis van ons sterke collectief spelen met de intentie om te winnen. Maar of ik tevreden ben met drie punten of een gelijkspel is afhankelijk van het wedstrijdverloop", zegt de aanvoerder in Metro.

"Als wij Ajax ook in de Arena verslaan verwacht ik wel een bloemetje vanuit Eindhoven", grapt Schaars. "Dan heeft PSV tegen ons geen schade opgelopen terwijl wij van concurrenten Ajax en Twente allebei zes punten hebben afgesnoept. Als wij een goede dag hebben kunnen we van iedereen winnen."

AZ, dat Ajax eerder dit seizoen in Alkmaar met 2-0 versloeg, staat momenteel op de vijfde plek in de Eredivisie. Ajax heeft zes punten meer dan het elftal van coach Gertjan Verbeek. PSV is sinds vorig weekend drie punten los van FC Twente, terwijl de Eindhovenaren vijf punten voorsprong hebben op Ajax.