THQ Montreal gaat werken aan Homefront 2

Redactie

De nieuwste gamestudio van uitgever THQ in Montreal gaat werken aan een vervolg op het schietspel Homefront. Een vertegenwoordiger van de uitgever heeft dit volgens het Amerikaanse weblog Joystiq donderdag kenbaar gemaakt. Het eerste deel binnen de Homefront-serie verschijnt deze maand en werd gemaakt door Kaos Studios uit New York.

THQ Montreal is de nieuwste gamestudio van game-uitgever THQ. Het bedrijf staat onder leiding van Patrick Désilets, een voormalig brein achter Ubisofts Assassin's Creed-serie.

Kaos Studios en THQ Montreal zouden nauwer samenwerken aan Homefront 2. Het produceren van een vervolg binnen de Homefront-serie zou niet de eerste kennismaking zijn voor de medewerkers van THQ Montreal. Ongeveer tien medewerkers van de Canadese gamestudio hebben meegewerkt aan de productie van de eerste versie van het schietspel.

Toch bestaat er een kans dat Kaos Studios wordt gesloten. Het bedrijf is midden in Manhattan gevestigd en veel werknemers komen van buiten de stad. Dit zou de locatie erg duur maken. Anonieme medewerkers van Kaos Studios uitten in januari hun zorgen omdat THQ zou willen dat de werknemers van de gamestudio naar belastingparadijs Canada zouden verhuizen.

Het schietspel Homefront wordt deze maand verwacht voor de Xbox 360, Playstation 3 en pc. THQ heeft hoge verwachtingen van de game en denkt dat het spel zich kan meten met schietspellen als Call of Duty en Battlefield.