KNVB hekelt 'crimineel gedrag' Twentse fans

Olga Kroeders

De KNVB neemt de beschuldigingen van Utrecht-spelers die zouden zijn mishandeld door Twente-fans zeer serieus. Frank Demouge, Adam Sarota en Ismo Vorstermans waren woensdag als toeschouwer aanwezig in de Grolsch Veste, waar hun club in de halve bekerfinale met 1-0 van FC Twente verloor. Na afloop, toen het trio op weg was naar de parkeerplaats, werden ze aangevallen door een groep supporters van FC Twente.

"Als voetbalbond willen we aandringen op vervolging van deze mensen. Dit is gewoon crimineel gedrag, waartegen hard moet worden opgetreden", reageert woordvoerster Renske Bruinsma in De Telegraaf. "Als het lukt om deze mensen op basis van camerabeelden te identificeren, dan gaan me meewerken aan het uitvaardigen van stadionverboden."

FC Utrecht stelde meteen een onderzoek in en het diende ook een officiële klacht in bij de KNVB. Gisteren werd ook aangifte gedaan bij de politie in Enschede. Naast Utrecht betreurt ook FC Twente het incident en de landskampioen doet er alles aan om de vandalen zo snel mogelijk te vinden.