Boerrigter grapt: "Had afspraak met Daley"

Olga Kroeders

Derk Boerrigter keerde gisteravond met RKC Waalwijk terug in Amsterdam, waar hij in de jeugdopleiding speelde. RKC bleek na een verrassende gelijkmaker alsnog kansloos tegen Ajax. De Amsterdammers wonnen in eigen huis met 5-1. "Je weet vooraf dat het heel erg moeilijk wordt. Uiteindelijk zegt de uitslag genoeg over de krachtsverhoudingen", zei ex-Ajacied Boerrigter na afloop.

"Het was wel speciaal om tegen Ajax te spelen, maar aan de andere kant blijft het ook gewoon weer een wedstrijd. Ik heb mijn uiterste best gedaan, maar niet alleen omdat het tegen Ajax was." Boerrigter hielp RKC met hulp van Daley Blind nog wel aan een gelijkmaker voor de rust.

Blind kopte een vrije trap van Boerrigter in zijn eigen doel. "Ik had een afspraak daarover gemaakt met Daley", lachte de aanvaller van RKC, die Blind nog kent van zijn periode bij Ajax. "Daarna was ik nog een keer dichtbij, maar die vrije trap scheerde langs de paal." Boerrigter hoopt komende zomer een stap hogerop te maken. "Ik wil dolgraag weer in de Eredivisie spelen."