Feyenoord vreest opnieuw voor vertrek talenten

Olga Kroeders

Feyenoord houdt er serieus rekening mee opnieuw enkele grote talenten te verliezen aan Europese topclubs. De 16-jarige Karim Rekik staat namelijk in de belangstelling van Manchester City, Internazionale en Juventus.

Daarnaast is er ook interesse in Anass Achabar en Joey Sleegers. Na het vroege vertrek van Jeffrey Bruma (Chelsea), Rajiv van la Parra (Caen), Kyle Ebecilio (Arsenal) en Nathan Ake (Chelsea) wil Feyenoord er alles aan doen om de jeugdspelers in Rotterdam te houden.

"In de meeste gevallen blijkt het achteraf vooral betreurenswaardig voor de speler zelf", zegt algemeen directeur Eric Gudde in het Algemeen Dagblad over de vroege uitstapjes van jonge spelers. "In gesprekken met de ouders wijzen we er altijd op dat dergelijke clubs jaarlijks één of wel twee handen vol ontluikende talenten halen, hopen dat één van hen doorbreekt en de anderen laat vallen", weet Gudde.

"De meeste spelers en hun ouders realiseren zich dat ook. Zij beseffen dat, als hun zoon echt zo goed is, hij via een gestage doorgroei in de Kuip ook een paar jaar later nog naar het buitenland kan en dan met aanzienlijk meer kans van slagen."